Blonde d'Aquitaine Danmark

Dyrskuer


Dyrskuer


Landsskuet

Landsskuet er Danmarks største dyrskue og det indebære selvfølgelig også Danmarks største blondeudstilling med omkring 50 dyr. På billederne ovenfor kan nogle af de seneste årtiers vindere ses. Dyrskuerne er racens bedste markedsføringsvindue for salg af avlsdyr og for kontakt til nye avlere. Derfor gør foreningen også en stor indsats omkring landsskuet. I Danmark har dyr af ekstremt høj kvalitet og det tiltrækker også en del udlændinge til skuet. Desuden har vi også i Danmark end til videre de bedste pollede dyr i verden, hvilket også har sat os på verdenskortet.

Resultaterne kan altid ses på landsskuets hjemmeside- Landsskue


Lokale skuer

Vi har i Danmark også nogle mindre skuer rundt om i landet, hvor der også optræder blonder på nogle af dem. Den største blondeudstilling på lokalskuer er Hjørring dyrskue, hvor der kommer næsten 20 dyr. På billedet ses vinderen af interbreed på Hjørring dyrskue 2019, ST. Endelt Nikoline der på skuet vejede 882 kg blot 22 måneder gammel. Hun gik efter sejren i Hjørring hen og blev bedste kvie og beste kødtype hundyr på landsskuet 2 uger efter.


Svend Andersens Mindelegat

På billedet ses den hidtil største vinder af mindelegattet, GG Ninka der har vundet hele 4 gange. Foruden det vandt hendes helsøster GG Maude også 1 gang.

Svend Andersens Mindelegat er legat skænket af Svend Andersens mindefond. Legattet og de 5.000 kr. tilfalder det dyr, der på landsskuet udpeges til det bedste blandt de udstilllede dyr, hvis dyret er eget af et medlem af foreningen. 

Svend Andersen var en af de første til at importere blonder til Danmark og blev også foreningens første formand. Han gjorde et stort arbejde for at promovere og udbrede racen og har stor andel i racens udvikling gennem tiden.
Udenlandske skuer

I andre lande har de langt flere køer end vi har her i Danmark, derfor kan man selvfølglig finde skuer med langt flere dyr end vi kan mønstre her hjemme. Det største skue er uden tvivl det franske nationalskue der afholdes hvert år på skiftende lokationer i Frankrig. Når skuet er på sit højeste er der mere end 700 katalognumre tilmeldt. På skuet udvælges også de 40 dyr der skal med til Paris et halvt år senere. I Paris vises racens ypperste individer frem under den store landbrugsmesse Salon International de Agriculture. Holland har deres to største skuer Marienheem og NVM Zwolle i efteråret. Tyskland afholder deres nationalskue om vinteren i Asfeldt. Ud over de store skuer afholdes der også mange mindre skuer, ligesom der også er betydelige skuer i Belgien, Luxembourg og på de britiske øer. Generelt er typen man avler efter meget ens på nær englænderne der kun fokusere på kød, hvor man i de øvrige lande avler efter finhed, bedre kælvere og senere færdigudviklede dyr. Det er på de større dyrskuer i Europa at møderne for den europæiske sammenslutning af blonder (FIERBA), som vi også er med i, finder sted.


Blonde d'Aquitaine Danmark


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk